filozófiám

Sokféle helyen és különböző közösségi rendszerekben éltem, figyeltem a működésüket. Ezek a tapasztalások segítenek abban, hogy egészben lássak és egy-egy területet ne csak a fizikai tulajdonságain keresztül szemléljem, hanem számításba vegyem az éghajlat mellett a leglabilisabb tényezőt, az embert. Egy sikeres terv elkészítésének feltétele, hogy közelebbről megismerkedjünk és időt szánjunk a megfigyelésre, az ügyfelek tisztába kerüljenek valódi igényeikkel. Minden egyes projekt csapatmunka a terület használóival.

helyszíni konzultáció, területfelmérés

Elsősorban a Bakony – Balaton régió területén dolgozom.
Bármilyen munkáról is legyen szó, helyszíni konzultációval kezdünk. Személyes látogatás során végigjárjuk a területet/kertet és átbeszéljük a víziót, az elérendő célokat. A konzultációt követően felmérem a területet, majd az adatokat feldolgozva elkészítem a digitális alaprajzot, ami a mindenkori további tervezés alapját képezi. Ez tartalmazza a meglévő növényfajokat, domborzatot és a talajra vonatkozó megfigyeléseimet is. További mélységekben vizsgálva a terület adottságait, készítek egy szektortérképet, amely megmutatja az elemek áramlását (nap, víz, szél) az adott területen. Ezeknek az ismerete elengedhetetlen feltétele annak, hogy sikeresen működő ökologikus kapcsolatok kialakítására legyünk képesek. A felmérés során drónnal készült légifelvételek segítségével dolgozom, így ezek is a felmérési csomag részét képezik.

Amit a kezedbe adok:

  • Részletes összefoglalása a terület adottságainak: talaj, domborzat, növényfajok
  • Digitális alaprajz
  • Szektortérkép
  • Légifelvételek

További részletekről egy ingyenes online konzultáció alkalmával tudsz velem egyeztetni.

koncepcióterv készítése

Elsősorban azoknak szól, akik nagyobb területtel/kerttel rendelkeznek, amit szeretnének átalakítani egy gazdagon termő, ökologikus kapcsolatokon alapuló kerti ökoszisztémává, vagy esetleg egy elhanyagolt, erodálódott terület rekultiválása a cél. 

A Koncepcióterv elkészítésének feltétele a fent részletezett Területfelmérés. Vizsgálja a funkciók helyes elrendezését a kerti ökoszisztémában, úgy hogy azok egymásra épülnek és egymást szolgálják ki. Javasolok alkalmazandó növényfajokat és területhasználati módokat. 

Amit a kezedbe adok:

  • Digitális tervrajz a funkciók elhelyezésével
  • Kiegészítő szöveges magyarázat a tervrajzhoz
  • Növénylista

kerttervezés

Keress bátran, ha szeretnéd, hogy a kerted változats növény és állatvilág otthona legyen, elegendő élelemmel lássa el a családot, támogassa a méheket és madaraknak nyújtson biztonságot. A tervezést csakugyan a fent említett területfelmérés előzi meg. Tartalma az adott projekt függvényében határozható meg és a megrendelő igényeitől függ. A kert fenntartására vonatkozó oktatás és tanácsadás is a tervezési csomag részét képezi.

drón térképezés

Drónnal készített légifotók és/vagy videók készítése az adott területről. A valós idejű felvételeken jól látszanak a táj jellegzetességei, az idő során elszenvedett sebei, az erdők összetétele és egészsége, az utak és vízfolyások. Minden egyes projekt más-más feltételekkel rendelkezik ezért további információért jelentkezz egy ingyenes online konzultációra.

kell ez nekem?

Bárhogyan is döntesz és bármelyik lehetőséget is választod, egy ingyenes online konzultációt biztosítok számodra, ahol kiderül, hogy pontosan miben lehetek a segítségedre és valóban szeretnél-e velem dolgozni. Erre minden esetben úgy tudsz jelentkezni, hogy kitöltöd a Projekt Összegző Kérdőívet, ami alapján én is kapok egy előzetes képet a projektről. A skype beszélgetés alkalmával megnézzük milyen lehetőségek és kihívások előtt állsz és, hogy milyen módszerekkel érdemes a kitűzött célod felé haladni.

jelentkezem az ingyenes online konzultációra